Zeilmakerstraat 14A, Assen | Rijksstraatweg 167, Haren

Blog

Kussen keuzestress: wat voor soort kussen past er bij mij?

Niet alleen een goed matras is belangrijk voor je slaapcomfort, een kussen is net zo belangrijk. Lig jij veel te woelen, schud je je kussen gedurende de nacht meerdere malen op en word je nog wakker met nekpijn? Dan is het tijd om je hoofdkussen eens goed onder de loep te nemen. Want wist jij dat er drie kussensoorten te onderscheiden zijn en dat er wel meer dan zes soorten vullingen zijn? Slaat de kussen keuzestress je al om de oren? Laat ons je helpen bij de zoektocht naar het juiste hoofdkussen voor jou.

Lees meer »
Hoelang moet je wennen aan een nieuw matras

Hoelang moet je wennen aan een nieuw matras?

Moet je wennen aan een nieuw matras of aan een nieuwe topper? Jazeker moet dat! Je lichaam heeft tijd nodig om opnieuw recht te liggen en te wennen aan de nieuwe ondersteuning. In het begin kan een nieuw matras ook voor pijn zorgen. In deze blog kom je erachter hoelang het duurt om te wennen aan een nieuw matras, topper of boxspring.

Lees meer »

Hoe kies je een goed matras

Een goed matras voor jezelf uitkiezen kan een flinke uitdaging zijn, maar als je over de juiste informatie beschikt zal het een stuk makkelijker zijn. Het is daarom ook belangrijk om de tijd te nemen voor het uitkiezen van een geschikt matras. Een goede nachtrust draagt namelijk bij aan je gezondheid. Des te meer reden om de mogelijkheden goed te onderzoeken en een onderbouwde keuze te maken.

Lees meer »
young woman is sleeping

Wat is een goed slaapritme?

Iedereen heeft andere behoeftes op het gebied van slapen. De een is een vroege vogel terwijl de ander het liefst uitslaapt. Sommige mensen liggen urenlang naar het plafond te staren, anderen hoeven hun kussen alleen maar te ruiken en al in slaap vallen. Is het slaappatroon dan echt zo verschillend bij iedereen? Hoeveel uur diepe slaap heb je nodig? Wat is een normaal slaappatroon? En waarom is een goed slaapritme belangrijk? Laten we erop ingaan.

Lees meer »