Zeilmakerstraat 14A, Assen | Rijksstraatweg 167, Haren

Hästens versus Vispring

Nachtelijke duel: Hästens vs Vispring

Als het gaat om een luxueuze slaapervaring, zijn er maar weinig merken die zich echt onderscheiden. Hästens en Vispring zijn twee grote namen in de wereld van luxe bedden. Beide merken zijn al meer dan een eeuw synoniem voor onberispelijke kwaliteit, comfort en vakmanschap. Maar hoe onderscheiden deze twee beddenreuzen zich van elkaar en hoe maak je nu een keuze? Lig niet langer wakker van dit dilemma, we vertellen het je in deze blog.

hastens

Hästens: Zweedse Perfectie

Hästens is in 1852 in Zweden opgericht en is van origine fabrikant van paardenzadels. Het werken met paarden leidde hen uiteindelijk in de wereld van matrassen. Het waren de paardenharen die ze hierin verwerkten en andere natuurlijke materialen, die Hästens tot een geliefd merk maakte. Wat begon als een klein familiebedrijf is uitgegroeid tot een wereldwijd erkend merk, bekend om zijn iconische blauw-wit geruite patronen en superieur comfort.

Met een focus op vakmanschap en duurzaamheid biedt Hästens een combinatie van comfort en traditie in hun beddenassortiment.

Wat maakt Hästens bijzonder?

 • Natuurlijke materialen: Hästens werkt zoveel mogelijk met natuurlijke materialen. Signatuur van Hästens zijn hun afdeklagen van paardenhaar, dit zorgt voor een ademend en uiterst comfortabel bed. Verder vind je katoen, wol en vlas in de bedden van Hästens.
 • Continental bed: Koop je een Hästens bed, dan is dit altijd een combinatie van een boxspring, matras en topmatras. Deze combinatie biedt een ongeëvenaard ligcomfort waarin je zinkt.
 • Scandinavisch design: Hästens belichaamt de Scandinavische esthetiek – minimalistisch, modern en tijdloos. De kenmerkende blauw-witte ruit kun je tegenwoordig ook in andere kleuren krijgen.
vispring matras

Vispring: Engelse elegantie

Vispring werd in 1901 opgericht in Londen onder de naam Marshall Sanitary Mattress Company. In de loop van de tijd veranderden ze hun naam in Vispring. De naam, afgeleid van het Romeinse cijfer ‘VI’, staat symbool voor hun innovatieve veerdesign met zes windingen, een kenmerk van het merk sinds het begin.

Hun innovatieve aanpak resulteerde in de introductie van de pocketvering, een revolutionaire techniek waarbij elke veer individueel in zakjes van natuurlijk katoen wordt verpakt. Dit zorgt voor een ongeëvenaard niveau van comfort en ondersteuning. Vispring zet zich in voor het gebruik van luxueuze natuurlijke materialen, zoals wol en katoen en heeft daarbij een reputatie opgebouwd voor duurzaamheid en verfijning. Met een rijke keuze aan stoffen en designs, straalt elk Vispring-bed tijdloze elegantie en kwaliteit uit.

Wat maakt Vispring bijzonder?

 • Handgemaakte perfectie: Elk Vispring-bed is het resultaat van urenlang handwerk, waarbij aandacht wordt besteed aan elk detail. Elk Vispring matras is voorzien van side stitching en noppen.
 • Natuurlijk katoenen pockets: Het was Vispring die de pocketveer ontwierp. In tegenstelling tot synthetische zakken, gebruikt Vispring natuurlijk katoen voor hun veerzakjes, wat zorgt voor een betere luchtcirculatie.
 • Diversiteit in design: Van stoffen tot leersoorten, Vispring biedt een breed scala aan personalisatieopties voor hun bedden.

Hästens versus Vispring

Beide merken onderscheiden zich door het gebruik van de betere natuurmaterialen. Deze natuurlijke materialen bevorderen de luchtcirculatie en vochtafvoer, wat resulteert in een fijne slaapervaring en minimaliseert de groei van allergenen en mijten. Bovendien draagt het duurzame productieproces van zowel Hästens als ViSpring bij aan een verantwoorde en milieuvriendelijke keuze.

Nu je een goed beeld hebt gekregen van beiden merken is het tijd om ze tegenover elkaar te zetten. Waarin verschillen Hästens en Vispring van elkaar en wat betekenen deze verschillen voor jou als slaper?

Vispring

Veel mensen ervaren een Vispring matras als een matras waar je echt ‘op’ ligt. Je lichaam wordt ten volle ondersteund door verschillende technieken die Vispring onderscheidt van Hästens:

 • De pocketveren worden er met de hand, verticaal ingelegd. Dit zorgt voor een betere ondersteuning en langere levensduur van het matras. Tweepersoonsbedden worden daarnaast standaard voorzien van een comfortabele dubbele laag veren.
 • Alle matrassen van Vispring worden genopt. Noppen (ook wel ‘tufting’ genoemd) is een techniek die wordt gebruikt bij de vervaardiging van matrassen. Het doel van het noppen is om de verschillende lagen van het matras bij elkaar te houden, zodat ze niet gaan schuiven of zich ophopen op één plek. Dit wordt bereikt door het matras op verschillende plaatsen, met de hand, met een lange naald door te steken en vervolgens beide uiteinden van de draad aan de buitenzijde van het matras vast te zetten, vaak met een knoop of een soort van decoratieve “nop”. Dit is ter versteviging van het matras.
 • Side stitching is nog zo’n techniek die Vispring bij al zijn matrassen toepast en de stevigheid van het matras verbeterd. Bij side stitching worden de zijden van het matras handmatig aan elkaar genaaid. Dit wordt gedaan om de pocketveren of andere interne componenten van het matras te verankeren aan de zijkanten, waardoor extra ondersteuning en vormvastheid aan de randen wordt gegeven.

Waar een Hästens standaard met een topper geleverd wordt, is dit bij Vispring een optie. Hun matrassen zijn van dermate hoge kwaliteit dat Vispring het niet per se nodig acht een topper hier standaard bij te leveren.

Een Vispring matras onderscheidt zich van een Hästens door hun unieke, natuurlijke pocketverensysteem. Elke veer wordt in een zakje (pocket) van natuurlijk katoen verpakt

Bij Vispring heb je een ruime keuze in stoffen en kleuren. Dit biedt de mogelijkheid om een bed te kiezen dat niet alleen comfortabel is, maar ook naadloos aansluit bij de esthetiek van jouw slaapkamer.

Uiteraard is daar nog het verschil in prijs. Zowel Vispring als Hästens zijn merken uit het hogere segment, maar ook hier zie je grote verschillen. Bij Vispring heb je al vanaf €8.000 een hoogwaardig tweepersoonsbed

Hästens

Andere mensen ervaren een Hästens matras als een matras waarin je juist echt ‘in’ ligt. Je zakt een beetje weg in het bed, zonder dat dit per se ten koste gaat van de ondersteuning.

 • De pocketveren in een Hästens matras worden er juist horizontaal ingelegd door een machine. Dit is een veelgebruikte methode in de matrasindustrie omdat het onder andere goedkoper is dan met de hand, verticaal gelegde pocketveren. Horizontaal geplaatste veren kunnen een consistente drukverdeling bieden over het hele matrasoppervlak. Dit helpt om drukpunten te minimaliseren en een uniform slaapoppervlak te bevorderen
 • Bij Hästens worden alleen de topmodellen genopt.
 • Ditzelfde geldt voor side stitching. Deze techniek past Hästens alleen toe bij hun topmodellen. Waar Vispring dit met de hand doet en in een ‘open’ matras. Doet Hästens dit machinaal en in een ‘gesloten’ matras. Nadeel hiervan is, is dat het lastiger te controleren is of de bevestiging aan de pocketveren goed verlopen is.

Waarom hebben mensen het gevoel dat ze meer ‘in’ het bed liggen? Dit heeft deels te maken met persoonlijke ervaring maar ook met de manier waarop een Hästens bed is samengesteld. De verschillende lagen van natuurlijke materiaal, in combinatie met de pocketverenconstructie en het standaard gebruik van een topper, draagt bij aan de ervaring van ‘in’ het matras wegzakken.

Hästens is een echt continentaal bed. Daarmee wordt bedoeld dat het bed bestaat uit 3 onderdelen: de boxspring, het matras en het topmatras, oftewel topper. Dat er standaard een topper op het matras ligt, doet geen afbreuk aan de kwaliteit van het matras. Maar het kan voor mensen een reden zijn om niet voor een Hästens te kiezen.

De pocketveren in een Hästens matras worden in een zakje (pocket) van synthetische stoffen verpakt.

Ook Hästens is met zijn tijd meegegaan en je hebt nu een ruime keuze in stoffen en kleuren. Wel vind je altijd de kenmerkende Hästens ruit op jouw matras.  

Hästens bediend meerdere prijsklassen. Zo heb je ook bij Hästens al een goed bed vanaf 8.000. Maar wil je net zoals een Vispringbed een genopt tweepersoonsmatras met side stitching, dan praat je al snel over €20.000.  

Hästens of Vispring?

Bij het kiezen tussen Hästens en Vispring bevinden we ons op het kruispunt van Zweedse perfectie en Engelse elegantie. Beide merken staan bekend om hun onberispelijke kwaliteit, vakmanschap en het gebruik van de beste natuurlijke materialen. Terwijl Hästens een zachte slaapervaring biedt, onderscheidt Vispring zich met zijn stevigheid. De keuze hangt uiteindelijk dus echt af van jouw persoonlijke voorkeur.

Ons advies is dan ook: kom langs in onze winkel en ervaar het zelf. Onze slaapadviseurs staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij je keuze. Welk merk het ook wordt, één ding is zeker: je investeert in een bed van wereldklasse.

Inhoud

Recente blogberichten

Profiteer nu van de

showroomsale

Contact