Zeilmakerstraat 14A, Assen | Rijksstraatweg 167, Haren

Over dé beddenwinkel in Groningen en omstreken

Ben je op zoek naar een nieuw bed in Groningen, Drenthe of Friesland? Dan ben je bij Homan Slapen aan het juiste adres.

De geschiedenis van de beddenwinkel in Groningen

Homan Slapen is een écht familiebedrijf. Al vier generaties lang wordt de beddenwinkel met liefde en passie gerund door de familie Homan.

Homan Slapen bestaat al sinds 1911 toen Reinder Homan een manufacturenwinkel begon in Haren. Sinds 1925 is Homan Slapen gevestigd aan de Rijkstraatweg. Toen in 1954 zoon Jan in het bedrijf kwam, werden de eerste matrassen geïntroduceerd. Toen Dik, de zoon van Jan, de winkel overnam, werden woontextiel en bedden in het assortiment opgenomen. Het begin van wat nu de corebusiness is. Onderhand wordt de beddenwinkel met liefde en passie gerund door de vierde generatie, Rubert Homan. Hij heeft een nieuw tijdperk ingeleid en koos ervoor zich volledig te focussen op slaapsystemen van de mooiste en beste merken. Onderhand is er naast de vestiging in Haren ook een vestiging in Assen geopend en is er in Assen een Hästens Store.

Slaapadvies en Sleep Scans

Een goed bed is essentieel voor een goede nachtrust, energie gedurende de dag en ondersteuning voor je lichaam. Het vinden van een goed bed kan best een uitdaging zijn. Zeker omdat je tijdens een bezoek aan een beddenwinkel vaak niet kunt bepalen of een bed voor een nacht, maand of zelfs een aantal jaar comfortabel ligt. Daarom geven wij slaapadvies. Aan de hand van jouw lichamelijke behoeften en je wensen bepalen we welk bed daarbij het beste past.

Personal Sleep Scan

De Personal Sleep Scan van Equilli meet jouw indrukkingsprofiel. Dit is bij iedereen uniek en bepaalt precies waar je ondersteuning nodig hebt ter hoogte van de schouders, taille en heupen. Het enige wat je hoeft te doen is te gaan liggen op het meetbed. Wij meten dan het indrukkingsprofiel en kunnen op basis daarvan een gepersonaliseerd Equilli matras voor je samenstellen.

Dit zijn onze voordelen

Bedden gemaakt door vakmensen

De beddenmerken waarmee we samenwerken zijn allemaal vakmensen die de ervaring en passie voor het vervaardigen van bedden goed in de vingers hebben. De meeste merken produceren hun bedden allemaal zelf of zelfs met de hand. Daarnaast werken we ook samen met beddenmerken van Nederlandse bodem, zoals Auping in Overijssel, Avek in Friesland en Kuperus in Twente.

Natuurlijke materialen

De materialen die gebruikt worden voor de bedden in ons assortiment zijn doorgaans natuurlijk. Veel bedden worden gemaakt met gebruik van schapenwol, paardenhaar, katoen en kasjmier. Deze natuurlijke materialen bieden extra comfort en zijn perfect voor langdurig gebruik. Wil je liever een bed waarbij geen gebruik gemaakt is van dierlijke materialen? Kies dan voor een bed van Ecolife. Deze bedden zijn gemaakt van natuurlijke, niet-dierlijke en hernieuwbare materialen.

Een bed speciaal voor jou

Door de ruime keuze uit verschillende merken en bedtypes hebben we altijd een geschikt bed voor jou. Door middel van een adviesgesprek bepalen we wat je nodig hebt en op basis daarvan geven we je een advies. We kijken bij het advies niet alleen naar slaapcomfort, maar ook naar uiterlijk. Wat voor stijl je ook zoekt, we hebben altijd een bed dat we helemaal naar jouw smaak kunnen samenstellen. De meeste merken bieden een ruime keuze uit stofsoorten, kleuren, maten, hoofdborden en poten waardoor jouw bed altijd uniek wordt.

USP’s

  • Eigen aflever- en montageteam
  • Bezorging door heel Nederland
  • We nemen je oude bed/ matras mee
  • 90 dagen proefslapen (afhankelijk van het merk)