Zeilmakerstraat 14A, Assen | Rijksstraatweg 167, Haren

Somnus bedden bij Homan Slapen

De bedden van Somnus beginnen op een boerderij in North Yorkshire. Hier komen de wol en de vezels vandaan voor de vulling van de matrassen. Elk matras, elke boxspring, elk hoofdbord en elk frame worden met de hand gemaakt door vakmensen. Dit voel je als je slaapt in een Somnus bed.
somnus logo

Jouw Somnus dealer in Assen

Homan Slapen is jouw Somnus dealer. In onze beddenwinkel in Assen hebben wij het assortiment van Somnus. Kom langs om de bedden te bekijken en te ervaren. Ontvang advies van onze slaapexpert en vind het bed dat bij jou past!
Somnus Decorus

Somnus bedden

Somnus Imperator

Hoofdborden

Kies uit 14 hoofdborden in verschillende designs, stoffen, kleuren en afmetingen. Daarnaast is er keuze uit zwevende hoofdborden of hoofdborden met poten.
Somnus Legatus

Bedbodems

Alle Somnus matrassen kunnen gecombineerd worden met de verschillende bedbodems: diepe bodems, holle bodems, slanke bodems.
Somnus Concordia

Poten

Ga je voor een van de slanke bodems, dan heb je de keuze uit een van de 9 poten in allerlei verschillende kleuren en stijlen.
Somnus Virtus

Stoffen

De boxsprings van Somnus zijn verkrijgbaar in verschillende luxe stofsoorten en kleuropties.

Somnus matrassen

Veritas bedden

De Vertias-bedden staan bekend om het innovatieve slaapsysteem. Ieder bed is gestoffeerd met de fijnste en natuurlijke wol en worden voorzien van de Sensa Intelligent-pocketveren. Dit systeem ondersteunt het lichaam gelijkmatig en zorgt voor drukverlichting.
Somnus Adstrum

Somnus Adstrum 7.000

De somnus Adstrum, een klassiek matras dat biologische Britse wol, natuurlijk katoen en hennep van eigen bodem bevat. Met twee gestikte rijen in de border en hoogwaardig zacht aanvoelend damast, is dit een klassiek model van topkwaliteit,

Meer weten
Somnus Concordia

Somnus Concordia 19.000

Een matras van uitzonderlijke kwaliteit, net Egyptische katoen en mohair. Uitgerust met het Sensa Intelligent veersysteem, met meerdere lagen microberen, bieden jou de hele nacht door ondersteuning. Drie nauwkeurige rijen stiksels aan de zijkant dragen bij aan het prachtige ontwerp. Gemaakt met een 1–% FR-chemicaliën vrije, zachte en luxueuze wollen damaststof.

Meer weten
Somnus Decorus

Somnus Decorus 38.000

De Somnus Decorus is volledig gevuld met natuurlijke stoffen, waaronder kapok vezels, waardoor dit matras luxueus zacht aanvoelt. Dit model is voorzien van onze nieuwe, milieuvriendelijke NatureCoil, een geheel plantaardig weefsel ontwikkelt voor onze pocketveren. Ervaar de luxe van de Somnus Decorus dankzij de vier hand gestikte rijen in de border, de metalen geborstelde zwenkwielen en het zacht aanvoelende damast.

Meer weten
Somnus Imperator

Somnus Imperator 13.000

De Somnus Imperator is gemaakt met vlas- en hennepvezels van eigen bodem, daarbij zorgen de 7860 Sensa intelligent pocketveren voor een luxueuze slaap ervaring. De imperator heeft twee hand gestikte rijen in de border, waarbij deze voorzien is van zacht aanvoelend damast.  

Meer weten
Somnus Legatus

Somnus Legatus 9.000

Een klassiek slaapsysteem, verkrijgbaar in een extra stevige orthopedische uitvoering en zelfs met vlasvezels van eigen bodem. De somnus Legatus heeft het allemaal, dit model heeft ook nog eens twee gestikte rijen in de border, 6.600 Sensa Intelligent-pocketveren en is voorzien van zacht aanvoelend hoogwaardig damast.

Meer weten
Somnus Luxuriosa

Somnus Luxuriosa 48.000

De Luxurosia is de keuze als je voor luxe wil gaan. De ongekende reeks van natuurlijke met de hand geplaatste vullingen, bieden samen een overweldigende ondersteuning en zachtheid. Elke vulling is op vakkundige wijze gemengd.

Meer weten
Somnus Magnus

Somnus Magnus 28.000

De Somnus Magnus is een model uniek in zijn soort. Voorzien van hand gekaard paardenhaar voor superieure veerkracht en de mogelijkheid voor een extra stevige orthopedische variant. Dit matras heeft vier gestikte rijen in de border, geborstelde metalen inzet zwenkwielen en is voorzien van luxueus zacht geweven damast.

Meer weten
Somnus Opes

Somnus Opes 25.000

Een matras gemaakt van natuurlijk paardenhaar, gericht op handgemaakt comfort en verkrijgbaar in een extra stevige orthopedische variant. De Somnus Opes biedt het allemaal. Met dank aan de bier gestikte rijen in de border, metaal geborstelde ingezette zwenkwielen en een zacht aanvoelend geweven damast, is dit een uitermate luxe matras.

Meer weten
Somnus Pervinco

Somnus Pervinco 22.000

De Somnus Pervinco is een matras uniek in zijn soort, met een combinatie vulling van biologische Britse wol en vorstelijke zijde, drie gestikte rijen in de border, metaal geborstelde zwenkwielen en is voorzien van luxueus, zacht aanvoelend damast.

Meer weten
Somnus Procus

Somnus Procus 40.000

Handgemaakt met luxueuze lagen van natuurlijke materialen waaronder alpacawol. De Somnus Procus zorgt voor een luxe en ademende ervaring. Dit model is voorzien van onze nieuwe milieuvriendelijke NatureCoil, een geheel plantaardig weefsel ontwikkelt voor onze pocketveren. Ga voor luxe met de vier hand gestikte rijen in de border, metaal geborstelde inzet wielen en een zacht aanvoelend damast.

Meer weten
Somnus Victor

Somnus Victor 43.000

De Somnus Victor is het toppunt van pure luxe. De ongelofelijke combinatie van natuurlijke handgeweven vezels biedt een responsieve en overweldigende zachtheid. Met de NatureCoil onze milieuvriendelijke geheel plantaardige pocketveren, met vijf hand gestikte rijen in de border, geborstelde metalen inzet wielen en een zacht aanvoelend damast. Is dit een matras gemaakt op pure luxe.

Meer weten
Somnus Virtus

Somnus Virtus 15.000

De Somnus Virtus is gemaakt met biologische Herdwick-wol en mohair, is luxueus, comfortabel en verkrijgbaar in een extra stevige orthopedische uitvoering voor nog betere ondersteuning. Ga voor luxe met de drie hand gestikte rijen in de border, metaal geborstelde inzet wielen en een zacht aanvoelend damast.

Meer weten

De geschiedenis van Somnus

Somnus is een Brits luxe beddenmerk met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw. In 1840 begonnen ze met het maken van bedden van uitsluitend natuurlijke materialen én van eigen boerderij. Harrison Spinks, gelegen in Yorkshire, is het kloppend hart van Somnus, het is de boerderij waar veel van hun natuurlijke materialen geproduceerd worden. Innovatie en vakmanschap zijn de kernwaarden van Somnus en met twee koninklijke onderscheidingen is Somnus zeker een beddenmerk om te overwegen. 

Natuurlijke materialen

Als de enige beddenfabrikant in het Verenigd Koninkrijk met een eigen boerderij, kweken ze hun eigen grondstoffen voor hun luxueuze handgemaakte bedden. De schaapskudde levert de fijnste pure Britse wol, terwijl de akkers vol hennep en vlas natuurlijke vezels leveren. Deze grondstoffen hoeven slechts 30 kilometer te reizen naar de fabriek, waar vakmensen ze met de hand verwerken tot hoogwaardige matrassen. Deze lokale aanpak minimaliseert niet alleen de ecologische voetafdruk van het bedrijf maar verzekert ook de kwaliteit en traceerbaarheid van de materialen. Natuurlijke materialen krijgt zo een wel hele speciale betekenis. 

Bekijk de bedden van Somnus in onze beddenwinkel in Assen en ontdek samen met de slaapexpert welk bed het beste bij je past.