vier seizoenen dekbed

Met een vier seizoenen dekbed het jaar rond

Het is elk jaar weer hetzelfde ritueel. Zodra de temperaturen oplopen is het tijd om het winter dekbed te vervangen voor het zomer dekbed. Het winter dekbed gaat in de wasmachine of wordt naar de stomerij gebracht en netjes opgeborgen voor het volgende winterseizoen. Met een vier seizoenen dekbed heb je hetzelfde ritueel maar kun je ook in de herfst en de lente de temperatuur goed reguleren. We vertellen je alles over de dekbedwissel en de voordelen van een vier seizoenen dekbed in deze blog.

Lees meer>>
hoofdkussen wassen in de wasmachine

Hoofdkussen wassen

Er gaat niks boven slapen in een frisgewassen bed. Maar hoe fris is jouw hoofdkussen eigenlijk? Elke nacht weer verlies je ongeveer een halve liter aan transpiratievocht, een deel daarvan komt via je hoofd in je hoofdkussen terecht. En wat te denken van make-up, huidschilfers en speeksel? Je kussensloop gaat regelmatig de was in, maar hoe zit dat met je hoofdkussen? In deze blog vertellen we je alles over het wassen van je hoofdkussen. Hoe vaak moet je een kussen wassen, kunnen kussens in de wasmachine en droger en wat is eigenlijk de levensduur van een hoofdkussen?

Lees meer>>
voorkom nachtelijke zweten door een juist dekbed

Nachtelijk zweten en de rol van je dekbed

We hebben er allemaal wel eens last van; nachtzweten. Je ligt maar te woelen en te draaien, misschien steek je eerst een voet buiten het bed, of sla je meteen de dekens van je af. Hè, verkoeling. Maar dan wordt het ineens toch wel wat fris, je trekt de dekens weer over je heen en dan begint het riedeltje weer van voren af aan. Heb je er ooit bij stil gestaan dat je dekbed wel eens de boosdoener kon zijn van nachtzweten? We vertellen je er alles over in deze blog.

Lees meer>>
AVEK BEDDEN NOFLIK

Arbeid, vlijt en kwaliteit, dat is Avek

Arbeid, vlijt en kwaliteit, dat is letterlijk waar Avek voor staat. Deze Nederlandse beddenfabrikant heeft haar thuisbasis in het Friese Surhuisterveen en maakt tot op de dag van vandaag al zijn bedden in eigen fabriek. Daarmee haal je een stuk ongekend vakmanschap in huis waar je ook nog eens heel lekker op slaapt. Want kies je voor een Avek bed, dan kies je voor een betrouwbaar bed, compleet op maat gemaakt door vakmensen. En dat op maat gemaakt nemen ze heel serieus bij Avek. We vertellen je er alles over in dit blogartikel.

Lees meer>>
bed lifestyle superia

Natuurlijk een Hästens bed

Bij de keuze van een nieuw bed lijken de opties oneindig, er zijn zoveel verschillende beddenmerken op de markt met elk hun eigen specialiteit. Als je op zoek bent naar een bed dat gemaakt is van natuurlijke materialen maar niet inboet op slaapcomfort, dan is de kans groot dat je uitkomt bij een Hästens bed. Wij vertellen je in dit blogartikel graag meer over deze bijzondere Zweedse beddenfabrikant, zodat ook jij aan het eind zegt: natúúrlijk een Hästens bed.

Lees meer>>
soorten hoofdkussen

Kussen keuzestress: wat voor soort kussen past er bij mij?

Niet alleen een goed matras is belangrijk voor je slaapcomfort, een kussen is net zo belangrijk. Lig jij veel te woelen, schud je je kussen gedurende de nacht meerdere malen op en word je nog wakker met nekpijn? Dan is het tijd om je hoofdkussen eens goed onder de loep te nemen. Want wist jij dat er drie kussensoorten te onderscheiden zijn en dat er wel meer dan zes soorten vullingen zijn? Slaat de kussen keuzestress je al om de oren? Laat ons je helpen bij de zoektocht naar het juiste hoofdkussen voor jou.

Lees meer>>
Hoelang moet je wennen aan een nieuw matras

Hoelang moet je wennen aan een nieuw matras?

Moet je wennen aan een nieuw matras of aan een nieuwe topper? Jazeker moet dat! Je lichaam heeft tijd nodig om opnieuw recht te liggen en te wennen aan de nieuwe ondersteuning. In het begin kan een nieuw matras ook voor pijn zorgen. In deze blog kom je erachter hoelang het duurt om te wennen aan een nieuw matras, topper of boxspring.

Lees meer>>
wat is het beste matras

Hoe kies je een goed matras

Een goed matras voor jezelf uitkiezen kan een flinke uitdaging zijn, maar als je over de juiste informatie beschikt zal het een stuk makkelijker zijn. Het is daarom ook belangrijk om de tijd te nemen voor het uitkiezen van een geschikt matras. Een goede nachtrust draagt namelijk bij aan je gezondheid. Des te meer reden om de mogelijkheden goed te onderzoeken en een onderbouwde keuze te maken.

Lees meer>>
young woman is sleeping

Wat is een goed slaapritme?

Iedereen heeft andere behoeftes op het gebied van slapen. De een is een vroege vogel terwijl de ander het liefst uitslaapt. Sommige mensen liggen urenlang naar het plafond te staren, anderen hoeven hun kussen alleen maar te ruiken en al in slaap vallen. Is het slaappatroon dan echt zo verschillend bij iedereen? Hoeveel uur diepe slaap heb je nodig? Wat is een normaal slaappatroon? En waarom is een goed slaapritme belangrijk? Laten we erop ingaan.

Lees meer>>