Zeilmakerstraat 14A, Assen | Rijksstraatweg 167, Haren

Hoelang moet je wennen aan een nieuw matras?

Moet je wennen aan een nieuw matras of aan een nieuwe topper? Jazeker moet dat! Je lichaam heeft tijd nodig om opnieuw recht te liggen en te wennen aan de nieuwe ondersteuning. In het begin kan een nieuw matras ook voor pijn zorgen. In deze blog kom je erachter hoelang het duurt om te wennen aan een nieuw matras, topper of boxspring.
Hoelang moet je wennen aan een nieuw matras

Klachten verdwijnen meestal vanzelf

De kans dat je na het slapen op een nieuw matras last krijgt van je schouders of rug is vrij groot. Bij het wennen aan een nieuw matras komt het ook vaak voor dat je moeite hebt met inslapen of onrustiger slaapt. Zo’n acht op de 10 mensen ervaart klachten in de eerste weken van het slapen op een nieuw matras. Het kan hier gaan om lichte spierpijn tot ‘s nachts vaak wakker worden.

Deze klachten zijn natuurlijk niet fijn. Toch zijn ze een normaal onderdeel van de houdingscorrectie periode waarin je lichaam went aan een nieuwe slaaphouding en veranderde ondersteuning. Je spieren staan op een andere manier onder spanning en zullen hieraan wennen.

De wenperiode van een nieuw matras

Het wennen aan een nieuw matras duurt ongeveer drie à vier weken. Alle spieren in je lichaam passen zich aan de nieuwe ondergrond aan. Daarnaast moeten je spieren ook wennen aan de nieuwe spanning die het matras op je lichaam uitoefent. Het kan ook gebeuren dat je het wat warmer krijgt terwijl je slaapt. Dit komt doordat je bloed makkelijker door je lichaam heen stroomt.

Na een periode van ongeveer vijf à zes weken neemt deze houding corrigerende pijn af. Hierna accepteert je lichaam de nieuwe ergonomische houding. Mocht je toch last blijven houden, dan komt de matrashardheid wellicht niet overeen met je lichaamsbouw, slaaphouding of persoonlijke voorkeur. Denk naast het nieuwe matras ook aan de bedbodem. Het matras bepaalt een groot deel van het slaapcomfort, maar de bedbodem beïnvloedt het slaapcomfort tot 30%.

Slaapadvies in onze beddenwinkel

Tegenwoordig is het steeds makkelijker om online informatie in te winnen. Toch vinden we bij Homan Slapen dat er niets boven persoonlijk advies gaat. Producten vergelijken kan iedereen, maar het wordt een stuk lastiger om zonder specifieke kennis te bepalen welk product echt bij je past. Daarom geven we slaapadvies. Aan de hand van jouw lichamelijke behoeften en wensen bepalen we welk bed het beste bij je past. We kunnen een personal sleep scan maken en je indrukkingsprofiel meten. Dit is bij iedereen anders en bepaalt precies waar je ondersteuning nodig hebt. Met het indrukkingsprofiel kunnen we een ergonomisch matras voor je samenstellen.

Inhoud

Recente blogberichten

Profiteer nu van de

showroomsale

Contact