Zeilmakerstraat 14A, Assen | Rijksstraatweg 167, Haren

Arbeid, vlijt en kwaliteit, dat is Avek

Arbeid, vlijt en kwaliteit, dat is letterlijk waar Avek voor staat. Deze Nederlandse beddenfabrikant heeft haar thuisbasis in het Friese Surhuisterveen en maakt tot op de dag van vandaag al zijn bedden in eigen fabriek. Daarmee haal je een stuk ongekend vakmanschap in huis waar je ook nog eens heel lekker op slaapt. Want kies je voor een Avek bed, dan kies je voor een betrouwbaar bed, compleet op maat gemaakt door vakmensen. En dat op maat gemaakt nemen ze heel serieus bij Avek. We vertellen je er alles over in dit blogartikel.

Geschiedenis Avek

Avek bedden zag het levenslicht in 1927 in het Friese Surhuisterveen. Het was grootvader, ‘pake’ Roelf Kok die in zijn manufacturenwinkel veel vraag kreeg naar bedbodems voor bedstedes. Omdat bedstedes veelal geen standaardafmetingen hadden was Roelf Kok veel bezig om bedden op maat te maken. Er ontstond zoveel vraag naar zijn op maat gemaakte bedden dat hij de manufacturenwinkel van de hand deed en zich volledig ging richten op het maken van bedden op maat. Arbeid, vlijt en kwaliteit, dat is waar Avek voor stond en staat. Ondanks dat de bedstee inmiddels verdwenen is uit het Nederlandse huis, zijn veel dingen bij Avek bij het oude gebleven. Kleinzonen Roelf en Roelf maken nog steeds alle Avek bedden op maat en waarborgen daarmee het erfgoed van hun pake.

Nederlands trots

Alle bedden worden tot op de dag van vandaag op maat gemaakt in de fabriek in het Friese Surhuisterveen. Het zijn de vaklieden van Avek die er elke dag weer voor zorgen dat het Avek bed naar de wens van de klant gemaakt wordt. Voor het ontwerp van twee nieuwe soorten boxspring ging Avek de samenwerking aan met de gerenommeerde Nederlands ontwerper Hans Daalder. Hans Daalder studeerde in 1989 af aan de Design Academy in Eindhoven en richtte zijn eigen ontwerpbureau op waarmee hij verschillende prijzen in de wacht sleepte. Hans Daalder is de ontwerper van de boxspring bedden Fier en Noflik.

Avek bed op maat

Hästens bedden zijn internationaal bekend geworden door de karakteristieke blauwe ruit. Dit design is bedacht in 1978 door de man van Solveig Jansons, de vierde generatie die aan het hoofd van Hästens stond. Jack Ryde was een kunst- en designliefhebber en zocht naar een duidelijk patroon om het merk Hästens te representeren. In 1978 presenteerde hij de blauw-witte ruit op een meubelbeurs in Zweden. Het design kon op weinig enthousiasme rekenen van de Zweedse pers. In die tijd waren de modekleuren bruin, groen en oranje. Het frisse blauw-witte ruitpatroon contrasteerde hier fel mee. Toch bleek het een schot in de roos, de blauwe Hästens ruit werd hét kenmerk van het beddenmerk Hästens.

Avek Boxspring

Avek is vooral bekend om zijn boxspring bedden. Dit type bed bestaat vaak uit drie lagen: de boxspring zelf, het matras en een topmatras. Boxspring bedden zijn zeer populair door hun hoge comfortwaarde. Het is niet voor niks dat Avek zes verschillende boxspring bedden in het assortiment heeft opgenomen. Heb je je oog laten vallen op een Avek boxspring, dan heb je de keuze uit onderstaande types:

Elke Avek boxspring heeft zijn eigen karakter en biedt een ruime keuze aan op maat gemaakte mogelijkheden. Zo vind je altijd een Avek boxspring dat bij jou past.

Avek Ninety

De Avek boxspring Ninety is ontwikkeld ter ere van het 90-jarige bestaan van Avek. Bijzonder aan de Avek Ninety is dat zowel de pocketvering in de boxspring, de pocketvering in het matras en de OptiFoam® HR koudschuim kern in de topper allemaal zijn voorzien van vijf comfortabele zones. Door deze bijzondere samenstelling vormt het bed zich helemaal naar jouw lichaamscontouren en val je nog sneller in slaap.

 

Ook de Consumentenbond kon niet om de Avek Ninety heen en verkoos de Avek boxspring in december 2021 als beste uit de test. De Avek Ninety versloeg alle andere bedden op het gebied van lig eigenschappen, ondersteuning en levensduur. Vooral op de ondersteuning scoorde de Avek Ninety goed voor zowel zij- als buikslapers. Het maakt de Avek Ninety tot een geliefde boxspring in het Avek assortiment.

Bestel je Avek bed bij Homan Slapen

Homan Slapen is officieel dealer van Avek bedden. Wij hebben een ruim assortiment aan Avek Boxspring, matrassen en spiraalbodems. Kom langs en stel samen met één van onze slaapexperts jouw perfecte Avek bed samen.

Inhoud

Recente blogberichten

Profiteer nu van de

showroomsale

Contact