Zeilmakerstraat 14A, Assen | Rijksstraatweg 167, Haren

De verschillende bedbodems

De bedbodem is een belangrijk onderdeel van het bed. Bij een goed slaapsysteem spelen zowel het matras als de bedbodem een belangrijke rol. Het is daarom van belang dat deze goed op elkaar zijn afgestemd. De meest voorkomende bedbodems zijn: boxsprings, lattenbodems en spiraalbodems.

Boxspring als bedbodem

Hoewel de meeste mensen met een boxspring het complete bed bedoelen, is dit eigenlijke de bedbodem met de springveren. Het is het beklede deel van hout of van metaal. Hierin zit het bedframe met de poten en pocketveren. Bij een boxspring met pocketveren zijn de veren afzonderlijk van elkaar in de zakjes verpakt. Het voordeel hiervan is dat de veren dan afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen. Boxspring bedbodems zijn vaak verkrijgbaar als vlakke of verstelbare bedbodem.
Mline Superior e1584613986879 1024x706 1

Voordelen van een boxspring

Boxspring kopen

Bij Homan Slapen hebben we een ruim assortiment bedden met een boxspring bedbodem van de merken:
Mline Superior e1584613986879 1024x706 1

Lattenbodem als bedbodem

Een lattenbodem is een bedbodem die bestaat uit een frame met latten. De latten zijn vaak iets gebogen waardoor ze meeveren met het lichaam. Lattenbodems kunnen gemaakt worden van verschillende materialen en met verschillende technieken. Over het algemeen geldt dat hoe meer latten er in de lattenbodem zitten, hoe beter de ondersteuning is. Lattenbodems zijn verkrijgbaar als vlakke of als verstelbare bedbodem.

Bed met lattenbodem kopen

Bij Homan Slapen hebben we een ruim assortiment bedden met een lattenbodem van de merken:

Voordelen van een lattenbodem

Wat is beter: een boxspring of lattenbodem?

Hoewel veel mensen als argument aandragen dat het ligcomfort van een boxspring beter is dan van een bed met lattenbodem, blijkt uit testen dat dit argument niet juist is. Het ligcomfort van beide bedbodems is afhankelijk van de kwaliteit, maar duidelijke verschillen zijn niet merkbaar.

Een boxspring heeft over het algemeen een hogere in- en uitstap ten opzichte van een bed met lattenbodem. Het matras van een bed met boxspring gaat vaak langer mee dan een matras in combinatie met een lattenbodem. Dit komt omdat er op het matras van een bed met boxspring nog een topper gelegd wordt. Deze slijt het snelst en beschermt daarmee het matras.

Comfort

Hoewel veel mensen als argument aandragen dat het ligcomfort van een boxspring beter is dan van een bed met lattenbodem, blijkt uit testen dat dit argument niet juist is. Het ligcomfort van beide bedbodems is afhankelijk van de kwaliteit, maar duidelijke verschillen zijn niet merkbaar.

Een boxspring heeft over het algemeen wel een hogere in- en uitstap dan een bed met lattenbodem. Dit maakt het in- en uitstappen gemakkelijker en is vaak een groot voordeel voor ouderen en mensen met lichamelijke klachten.

Uiterlijk

Een bed met boxspring bedbodem heeft over het algemeen een kenmerkend uiterlijk en geeft een luxueuze uitstraling. Deze bedden zijn vaak wel ‘bombastischer’ dan bedden met een lattenbodem. Een bed met lattenbodem heeft vaak een eenvoudigere uitstraling. Perfect voor de kleinere slaapkamer of minimalistische inrichting.

Levensduur

Over het algemeen gaan bedden met een boxspring bedbodem langer mee dan bedden met een lattenbodem. Dit komt doordat het matras aan minder slijtage onderhevig is door het gebruik van een topper. Daarnaast is de kans op beschadigingen minimaal.

Prijsverhouding

Afhankelijk van de kwaliteit van de bedbodems, is een bed met lattenbodem vaak goedkoper in de aanschaf. Daarnaast is een lattenbodem ook los te koop. Bedden met een boxspring bedbodem worden doorgaans als compleet bed geleverd.

Wil je een bed met een lattenbodem, maar wel de looks van een boxspring?

Kies dan voor de Swissflex Box. Dit bed met lattenbodem heeft het uiterlijk van een boxspring.

Spiraalbodem als bedbodem

Een spiraalbodem is een bedbodem die bestaat uit een vlechtwerk van metaaldraden. Door de open structuur biedt een spiraalbodem erg goede ventilatie. Een spiraalbodem biedt ondersteuning over de gehele breedte en behoud de originele vorm. De spiraal bedbodem wordt geplaatst in een bedombouw of ledikant. Spiraalbodems zijn verkrijgbaar als vlakke of als verstelbare bedbodem.
Mline Superior e1584613986879 1024x706 1

Voordelen van een spiraalbodem

Bed met spiraalbodem kopen

Bij Homan Slapen hebben we de vlakke en verstelbare spiraalbodems van Auping in ons assortiment. De spiraalbodems van Auping zijn te combineren met de modellen:

Wil je graag meer weten over welke bedbodem het beste bij jou past?

Kom dan langs in een van onze beddenwinkels in Haren of Assen voor advies van onze slaapexperts. Bekijk en ervaar de verschillende bedbodems.